FAQ

1. Wat is Breathwork?

Breathwork, ademwerk, ademcoaching, Conscious breathwork, Bewust ademen, verbonden ademen, conscious connected breathwork heeft vele namen en gaat verder en dieper dan alleen losse ademoefeningen.

Wat mij betreft is Breathwork de meest efficiënte manier om je persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen en gezondheidswinst te boeken. De adem heeft een positieve invloed op je fysieke fitheid, mentale fitheid, emotionele fitheid en spirituele fitheid. 

Hoe je ademt geeft aan hoe je in het leven staat. Doormiddel van een ademanalyse kan je zien tegen welke gedachte- en gedragspatronen je aanloopt in je leven. Door de ademsessies kan je deze patronen milder maken.

Daarnaast heeft beter ademen ook een grote positieve invloed op je gezondheid. Daardoor is breathwork geschikt voor persoonlijke- spirituele ontwikkeling en gezondheidswinst.

Er bestaan diverse stromingen en methodes en belangrijke adem elementen in de wereld. Naast dat ik me in enkele van deze methodes heb gespecialiseerd. Het transformatieve breathwork. Zoals Rebirthing (warm water) Breathwork, Conscious connected Breathwork/Bewust verbonden ademen. De biochemie van de adem, de polyvagaal theorie en trauma informed werken hebben ook een belangrijke plaats binnen die manier waarop ik met de adem werk. Ik heb ervaring in mijn vorige werk als verpleegkundige/trainer binnen de psychiatrie met werken binnen een trauma expertise centrum. 

Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de Epiphora methode. Dit is een oefenmethode waarin de adem een belangrijke rol speelt. Die het lichaam dat vaststaat in de overleefstand uit die stand kan resetten.

Daardoor werk ik als allround Breathwork trainer en coach methode overstijgend met de kracht van de adem. Veiligheid en kwaliteit vind ik hierin belangrijk en ik zal ook blijven studeren en nascholingen volgen. Om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de kwaliteit van mijn diensten te kunnen blijven verbeteren.    

2. De voordelen van Breathwork

Fysiek

Stresspijntjes en spanningen komen los. Meer ruimte in je lichaam om gezond te ademen. Meer rust en ontspanning in je lichaam. Betere lichamelijke gezondheid t.a.v. astma, stress gerelateerde klachten of hoge bloeddruk. Ondersteunen bij angst of hyperventilatie. Meer energie, beter slapen. Verbetering conditie en atletische kunnen. Meer zin in seks, fijnere orgasmes. Meer vitaliteit en prettiger ouder worden.

Emotioneel/mentaal

Emoties die je hebt vastgezet en nog niet verwerkt ruim je op. Beter omgaan met depressie, boosheid, angst, verdriet en onrust.

Je krijgt meer inzicht in je eigen hardnekkige gedachte- en gedragspatronen en kan deze in positieve richting in beweging zetten. Loskomen van een ‘vol’ hoofd, Verbetering van het concentratievermogen en focus. Oude (onbewuste) ‘trauma’s’ kunnen geheeld worden.

Zingeving/Spiritualiteit

Je kan inzichten krijgen over wat je nu echt wil in je leven. Dit komt omdat je ook op onderbewust niveau werkt tijdens het ademen. Je blijft tijdens de sessie wel ook in je bewuste en hebt dus volledige controle. Dit maakt het veilig. Je maakt verbinding met je hogere zelf, spirit. Je kan boodschappen doorkrijgen. Innerlijke kindsdelen of zielsdelen kunnen geheeld worden. Het stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het brengt je dichter bij jouw echte ik. 

Het gaat vele malen dieper dan yoga, meditatie of mindfulness. Er is geen ervaring voor nodig. 

3. Voor wie is Breathwork en coaching?

Conscious connected Breathwork

Voor iedereen die op holistische wijze persoonlijk en spiritueel wil groeien en efficiënter en dieper wil gaan dan met alleen coaching. Holistisch wil zeggen dat fysieke fitheid, mentale fitheid, emotionele fitheid en spirituele fitheid invloed hebben op elkaar.

Soms is je mentale uitdaging niet op datzelfde niveau op te lossen. Dan kan de fysieke ingang van de adem voor grote doorbraken zorgen. 

De Epiphora methode is er voor mensen met onverklaard uitblijvend herstel

4. Contra-indicaties

Conscious connected Breathwork wordt afgeraden bij:

  • Epilepsie
  • Glaucoom (verhoogde oogboldruk)
  • Status na herseninfarct of hersenbloeding
  • Zware psychiatrische ziektebeelden
  • Gebruik van zware rustgevende of psychische medicatie
Als je twijfelt of iets in jouw situatie wel of geen contra-indicatie is vraag er altijd even naar tijdens het kennismakingsgesprek

5. Tarieven 

1 op 1

Breathworkcoachtraject ~ 2997 euro    8 sessies: 7 ademsessies á 1,5 uur en 1 online coachsessie á 1 uur

Kennismakingsbreathworksessie ~ 200 euro    á 1,5 uur

Duo-Breathworksessie ~ 299 euro   á 2 uur

Epiphora-Workshop PLUS ~ 328,10 euro   3 sessies á 2 a 3 uur

 

Groepstrainingen en – coaching

Groepscoachingtraject start enkele keren per jaar ~ 1497 euro    4 sessies á 2 – 3 uur

Rebirthing Breathwork (warm water) weekendretraite ~ 777 euro

Workshop op aanvraag voor jouw eigen privégroep ~ Plan een kennismakingsgesprek en vraag een offerte aan

 

Spreker Storyteller/trainingen

Cynta geeft regelmatig inspirerende talks of trainingen aan het bedrijfsleven over Breathwork en het overwinnen van

heftige life events. Neem voor mogelijkheden en tarieven contact op met info(@)c-coaching.nl 

Prijzen zijn ex btw. Veel klanten zijn ondernemer. De trajecten zijn zowel offline in Utrecht als online of gecombineerd te volgen.

Prijzen kunnen tussentijds wijzigen.

Er zijn geen rechten te ontlenen aan de tarieven op deze website. Heb je vragen over de trajecten of tarieven?

Plan een matchgesprek in via de knoppen op deze pagina 

6. Is vergoeding door zorgverzekering mogelijk?

Helaas is vergoeding vanuit de zorgverzekering op dit moment niet mogelijk.

7. Ik ben geen ondernemer kan ik me dan toch aanmelden?

Veel ondernemers uit Nederland, België en verder vinden offline in Utrecht of online hun weg naar C-Coaching. Online mag ik ook mensen elders in Europa en internationaal mensen begeleiden met de adem. Ben je geen ondernemer en voel je wel de klik met Breathwork en met Cynta dan ben je van harte welkom

8. Succesverhalen

Lees hier de ervaringen en resultaten van mensen die je voorgingen bij C-Coaching

Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang de Stressvrijlevenmail!

DSC_9665-bewerkt-2