“Ik moet het alleen kunnen.” Zeg jij dat wel eens tegen jezelf?

Hoe hoog is jouw drempel om hulp te vragen?

Waar komt dit toch vandaan? Is het de opvoeding, is het de Nederlandse cultuur? Heb je dat jezelf opgelegd? Waarom vinden we hulp vragen toch zo moeilijk? Zijn we geprogrammeerd om veel alleen te willen doen?

Persoonlijk herken ik het ook. Vooral tijdens de pittigere perioden in het verleden heeft het wel eens lang geduurd voordat ik hulp vroeg. Soms te lang.

De drempel had ik zo hoog opgebouwd. Ik ga toch niet naar een psycholoog of coach. Ik moet het alleen kunnen, was wat me weerhield om hulp te vragen.

Toen ik eenmaal zo ver was om het wel te vragen. Wist ik niet waar ik het moest zoeken en bovendien had ik er de energie niet voor. De eerste hulp was dan ook teleurstellend en eenzijdig. Met alleen de focus op het mentale stukje van mijn uitdaging. Ik miste wat, want hoe ging ik om met die emotionele rollarcoaster en mijn lichaam dat niet meer deed wat ik wilde, zoals voorheen.

Je hoeft het niet altijd alleen te doen. Ik nodig je uit om vandaag hulp te vragen met iet kleins of iets groots. Bij je moeder, vriend, buurtje of collega. Het maakt niet uit. Vraag hulp en maak van je one (wo)man een show voor twee. Als je hulp wilt bij stress, burn-out of een laag zelfvertrouwen dan ben ik de speler in jouw show.

Vind jij hulp vragen moeilijk? Dat vond ik ook, maar ik heb het geleerd en dat kan jij ook. Stel jij het al een tijdje uit en is het eigenlijk wel nodig als je eerlijk tegen jezelf bent? Stuur dan een bericht naar info@c-coaching.nl voor hulp bij jouw prachtige show.

Energieke groet,

C-Coaching

Cynta van den Broek