Ik weet het even niet

 

Wat ik wil, hoe, waarom en met wie. Ik weet gewoon niet even wat ik met mezelf moet, of met mijn kind, mijn partner of die ander. Ik weet het gewoon even allemaal niet. Zucht…

Iedereen heeft wel eens van die momenten in zijn of haar leven. Herkenbaar?

 

Dan herken je ook vast dat je er ontzettend onrustig van wordt en je het idee hebt dat je stand te pee een oplossing moet vinden. Je hebt het gevoel geen controle te hebben op de situatie en voelt die enorme drang om die juist wel onder controle te hebben en houden en het liefst zo snel mogelijk weer.

 

Zit je nog steeds te knikken of te grinniken achter je bureau of onderweg kijken op je telefoon? Herkenbaar he.

 

Ik kan je geruststellen. Je hebt dit wel eens meegemaakt of zit nu midden in een periode van niet weten en er komen nog vele van dit soort periodes in je leven. Wil je minder verkrampen of in paniek raken in zo’n periode? Lees dan even verder:

 

Er ligt een soort dwang in onze maatschappij in het altijd moeten weten wat we willen en dat begint al van jongs af aan. Het komt terug tijdens je sollicitatiesprekken met de vraag: waar zie jij jezelf over 5 jaar. Zo ook bij uitstippelen van de route van je onderneming. Niet alleen werkgerelateerd maar ook in je privé leven wordt verwacht dat je het allemaal weet. Wel of niet doorgaan met deze relatie en zo kan ik nog wel even door gaan met voorbeelden.

 

Wat we dan weer niet leren is hoe je dan omgaat met de momenten in het leven als je het even niet meer weet. Dat maakt dat je verkrampt of paniekerig wordt. Terwijl het niet weten is gewoon ok. Het hoort bij het avontuur van het leven. Bij het onderzoeken.

 

Dus weet je het op dit moment even niet!

  • Haal dan even 5 keer diep adem en laat de uitademing lekker vallen als een zucht.

 

  • Kies een activiteit die je laat stilstaan en in verbinding brengt met je gevoel. Door te voelen, wordt weten een stuk gemakkelijker.

 

  • Door in actie te komen en kort stil te staan zie je weer meer mogelijkheden en je route duidelijker voor je.

 

  • Onthoudt vanaf vandaag dat de niet-weten-momenten misschien beklemmend of oncomfortabel kunnen voelen, maar dat het hoort bij een groeistuip en voorafgaan aan persoonlijke groei

 

Wil je in actie komen om stil te staan en op een relaxte manier omgaan met je niet weten..

 

Dan nodig ik je uit en daag je uit om deel te nemen aan de meet yourselfworkshop in amsterdam of de groepsademcoaching in nijmegen.

 

Mijn advies: Blijf ademen en Relax in het niet weten….

 

Energieke groet,

Cynta